Németországi cégalapítás

Európai uniós tagságunknak köszönhetően ma már minden magyar állampolgár szabadon alapíthat gazdasági társaságot, folytathat bármilyen gazdasági tevékenységet Európa-szerte. Ön is szeretne az Európai Unió nyújtotta lehetőségekkel élni? Ebben nyújtunk segítséget Önnek!

Német cégalapítás bővebben

GmbH alapítása

A GmbH. a magyar korlátolt felelősségű társaság német megfelelője. Akárcsak Magyarországon is a GmbH. képviseli a legrugalmasabb vállalati formát. Alkalmas kis-; közepes-; vagy akár nagyvállalkozások működtetésére egyaránt.

A társaság törzstőkéje 25.000 euró, amennyiben egy fő alapítja. Amennyiben két személy hozza létre a GmbH-t, úgy 12.500 euróra mérséklődik a törzstőke nagysága. A fenti összegeket a társaság megalakításáig kell a bankszámlán tartani.

A GmbH. olyan önálló jogi személy, amit magánszemély, EU-n belüli és kívüli cég is alapíthat. Minimálisan két önálló szervezettel kell, hogy rendelkezzen. Az ügyvezető kijelölése és a taggyűlés létrehozása kötelező, felügyelő bizottság felállítása csak az 500 fő feletti cégek esetén szükséges.

A vállalkozás korlátolt felelősséggel bír, azaz a felmerült költségek, hitelek megfizetésért a társaság fele. A tagok irányába - amennyiben a törzstőke megfizetésre került - nem élhetnek követeléssel a hitelezők. Abban az esetben, ha a tag nem fizette be a törzstőkét, vagy nem teljes egészében, úgy a be nem fizetett összeg erejéig köteles fizetni.

GmbH alapítás menete

  • előminősítés Name und Tätigkeit der Kammer prüfen
  • társasági szerződés elkészítése, okiratba foglalása Gründungsvertrag
  • törzstőke befizetése Gründungskapital
  • Ipar bejelentés (Gewerbeanmeldung)
  • bejegyzés a cégjegyzékbe Registergericht

Az ügymenet során folyamatosan tartjuk a kapcsolatot ügyfeleinkkel, tájékoztatjuk a cégalapítás aktuális állásáról. Minden felmerülő kérdés kapcsán részletesen és érthetően kifejtve a rendelkezésre álló információk alapján a leghasznosabb tanácsokkal látunk el mindenkit.

- közjegyzői díj (egységes) + közzétételi díj
(1 tulaj és 1 ügyvezető) ca.:
900 € + MwSt.
- államilag felesketett tolmács a közjegyzőnél és banknál, ha szükséges (min. 3ó.) 65 €/óra + MwSt.
- Gyors ügyintézés az adószám igénylésnél, EU-s adószámnál, nyitó mérleg elkészítése, díjmentes adótanácsadás (1ó. ): 300 € + MwSt.
- cégbejegyzési illeték Kb. 140 €
- iparűzés bejelentése, Gewerbeanmeldung illetékkel együtt: 90 € + MwSt.
- székhelyszolgáltatás, nem virtuális iroda! 100 € + MwSt.
- könyvelés magyar nyelven, új cégnél vagy nullás bevallásnál (később forgalom alapján): 250 € + MwSt.
megbízási díjunk, amely tartalmazza a fél éves gazdasági tanácsadást* is: 600 € + MwSt.

* A gazdasági tanácsadás keretein belül olyan tanácsokkal tudom gazdaságossá tenni vállalkozását, melyeket nem talál meg az interneten, amikről csak a kint élők, dolgozók beszélnek és mondják el egymásnak, hogy mivel, hogyan lehet sokat spórolni (mert keine Makler).

Ajánlatkérés:

Telefon: +36 30 944 5149
Email: babelgmbh@t-email.hu
bővebb információ »