Németországi cégalapítás

Európai uniós tagságunknak köszönhetően ma már minden magyar állampolgár szabadon alapíthat gazdasági társaságot, folytathat bármilyen gazdasági tevékenységet Európa-szerte. Ön is szeretne az Európai Unió nyújtotta lehetőségekkel élni? Ebben nyújtunk segítséget Önnek!

Német cégalapítás bővebben

UG alapítása

Az egyik legnépszerűbb cégforma Németországban az UG azaz Unternehmensgesellschaft, magyarul az egyszemélyes kft. Az UG alapítás során a céget 1 eurós törzstőkével kell megalapítani, ami persze nem azt jelenti, hogy ennyi lesz a vállalkozás létrehozásának összköltsége (sajnos). A cégforma azért jött létre, hogy megkönnyítse a németországi cégalapítást, a törzstőke csekély volta a vállalkozó kedv élénkítésére szolgál.

Az UG. kizárólag pénzbeli betéttel alapítható, míg egy GmbH létrehozása nem pénzbeli betéttel is létrehozható.

Az UG-val kapcsolatos kikötés, hogy a cég profitjának 25%-át bent kell tartani a számlán, míg a 25.000 eurós alaptőkét el nem éri a vállalkozás. Abban az esetben, ha a törzstőke nagysága eléri a GmbH esetében előírt 25.000 eurót, úgy lehetőség nyílik a cégforma megváltoztatására, azaz GmbH cégformában működhet tovább az UG-ként alapított vállalkozás. A vállalkozás a megalakítás pillanatától végezhet tényleges gazdasági tevékenységet, a határozat kézhez vétele nélkül is.

UG alapítás menete

  • konzultáció (személyes vagy telefonon történő)
  • megbízás szerződés aláírás
  • az alapítással kapcsolatos dokumentációk elkészítése
  • kiutazás Németországba
  • az UG alapítás technikai kivitelezése ( alapító okirat aláírása, a törzstőke elhelyezése)
  • bejegyzési eljárás elindítása

Az UG alapítás várható időtartama: 14-21 munkanap

Ajánlatkérés:

Telefon: +36 30 944 5149
Email: babelgmbh@t-email.hu
bővebb információ »


németországi cégalapítás költségei »