Németországi cégalapítás

Európai uniós tagságunknak köszönhetően ma már minden magyar állampolgár szabadon alapíthat gazdasági társaságot, folytathat bármilyen gazdasági tevékenységet Európa-szerte. Ön is szeretne az Európai Unió nyújtotta lehetőségekkel élni? Ebben nyújtunk segítséget Önnek!

Német cégalapítás bővebben

Német családi pótlékkal kapcsolatos ügyintézés

Családi pótlékot szeretne kapni Németországban? Segítünk! A Németországban dolgozó és ott bejelentett lakcímmel rendelkező gyermekes munkavállalók számára ugyanis a német állam – akárcsak idehaza – családi ellátást biztosít.

A családi pótlék „Kindergeld”, azaz „gyerekpénz” néven ismert, és abban az esetben is folyósítható, ha a munkavállaló gyermekei nem Németországban, hanem pl. itthon, Magyarországon tartózkodnak életvitelszerűen.

Németországban céget alapítóknak, vállalkozóknak is jár

Németországi munkavállalónak minősül az a vállalkozó is, aki saját cégében van bejelentett munkaviszonyban, valamint ezen cég további alkalmazottai is. A német családi pótlék igénylésében segítünk, csakúgy, mint a cég egyéb adminisztratív feladataiban.

A fentiek alapján levonható a következtetés: mindenképpen érdemes igénybe venni.

Hány éves korig jár?

A családi pótlékot alapesetben a gyermek 18 éves koráig folyósítja a német állam, viszont ez több évvel is kitolható! Abban az esetben ugyanis, ha a gyermek közép- vagy felsőfokú tanulmányokat folytat, a folyósítási korhatár 27 éves korig tolódik ki. Ha a gyermek szellemi fogyatékos vagy mozgássérült, úgy korhatár nélkül igényelhető az ellátás. A németek a pályakezdés nehézségeiben is segítenek: munkanélküli gyermek esetén 21 éves korig vehető igénybe a családi pótlék, ezzel is könnyítik a szülők életét.

A családi pótlék az alábbiak szerint alakul:

1 vagy 2 gyermek esetén 184 euró gyermekenként
a 3. gyermek után 190 euró
a 4., illetve a további gyermekek után 215 euró gyermekenként

Amennyiben szeretné gyorsan igénybe venni a német családi pótlékot, a hosszú jogi procedúra terhe nélkül, úgy kérje ajánlatunkat!

Ajánlatkérés:

Telefon: +36 30 944 5149
Email: babelgmbh@t-email.hu
bővebb információ »