Németországi cégalapítás

Európai uniós tagságunknak köszönhetően ma már minden magyar állampolgár szabadon alapíthat gazdasági társaságot, folytathat bármilyen gazdasági tevékenységet Európa-szerte. Ön is szeretne az Európai Unió nyújtotta lehetőségekkel élni? Ebben nyújtunk segítséget Önnek!

Német cégalapítás bővebben

Német TB ellátással kapcsolatos ügyintézés

Az ügymenet első lépéseként jelentkezni kell a munkavállalónak az Egészségbiztosítási Pénztárnál. Itt a bejelentkezést követően tájékoztatást kap arról, hogy melyek az illetékes eljáró hatóságok a munkanélküli biztosítást, illetve a nyugdíjbiztosítást illetően. Az Egészségbiztosítási Pénztár egészségbiztosítási kártyát bocsát ki a munkavállaló részére, melyet a munkába állással egyidejűleg át kell adnia a munkáltató részére.

További járulékok a német munkavállalás során:

A munkavállalónak Németországban a társadalombiztosítási járulékon túl

  • betegbiztosítási
  • munkanélküli
  • nyugdíjbiztosítási

járulékot is kell fizetnie.

A befizetés nagyságát a fizetés határozza meg, mely mind a munkáltatót, mind a munkavállalót érinti. A fentiek megfizetéséért a munkáltató tartozik felelősséggel.

Beteg és anyasági biztosítás Németországban

A beteg és anyasági biztosítások megkötésére az Általános Helyi Egészségbiztosítási Pénztárnál, Ipakamara üzemi pénztáránál, kiegészítő pénztárnál, a Tengeri Egészségbiztosítási Pénztárnál vagy a Bányásztestületi Pénztárnál köthető meg.

Balesetbiztosítás Németországban

A balesetbiztosítás a munkavégzés szerinti ágazat biztosítójánál köthető meg. Így ipari vagy mezőgazdasági, esetlegesen tengerészeti szakszervezet köthető meg a biztosítás.

Német nyugdíjbiztosítás

A német nyugdíjbiztosítás, akárcsak a baleseti biztosítás némileg eltér az itthon megszokottól. A munkavállalók a tartományokban létrehozott biztosítókon keresztül köthetik meg a nyugdíjbiztosítást. Bányászok és tengerészek számára, külön, e célból létrehozott szervezetnél lehet intézkedni a biztosítás megkötéséről, míg az alkalmazottak, vállalkozók, újságírók és művészek számára az Alkalmazottak Szövetségi Hivatala, azaz a Bundesansalt für Angestelle nyújt megoldást.

Munkanélküli biztosítás Németországban

A munkanélküli biztosítást a Szövetségi Munkaügyi Hivatal, illetve a helyi kirendeltségek intézik.

A fent leírtak csak nagyon vázlatosan tartalmazzák azon feladatokat amiket, mint munkáltató meg kell oldani.

Amennyiben segítségre szorul a jogszabályok, az idegen nyelv és környezet útvesztőjében, úgy kérje segítségünket!

Ajánlatkérés:

Telefon: +36 30 944 5149
Email: babelgmbh@t-email.hu
bővebb információ »